gemeente putten

 

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw was een van de belangrijkste uitgangspunten bij de renovatie van het gemeentehuis in Putten

PROJECT

Het pand was gedateerd en had een facelift nodig. Wij werden geselecteerd om de inrichting te verzorgen. In nauw overleg met opdrachtgever, architect en aannemer hebben we binnen de gestelde termijn en binnen het gestelde budget de inrichting opgeleverd.

2020

De items die we hebben gemaakt zijn: Ontvangstbalie en klantenbalies; vervaardigd van plaatmateriaal vanuit natuurlijke samenstelling en afgewerkt met keramische tegels aan de buitenzijdes. In de balies zijn vitrines en privacyschotten verwerkt en rondom de balie zijn elementen van mos en andere natuurlijke materialen verwerkt. Echte eye-catcher bij het baliegebied is “het schild”. Dit zijn panelen met daarin geperforeerde patronen geboord, zodat je van een afstand een bos gewaar wordt. In de bovenzijde is een groot logo van de Gemeente Putten geplaatst, een gefreesd hert welke uitkijkt over het plein voor het gemeentehuis. 

In de ruimtes staan lockerkasten, geïntegreerd met zit-elementen en gemeenschappelijke opbergkasten. Vrij in de ruimte staan aanland plekken in de vorm van huisjes, volledig gestoffeerd en van mooie materialen gemaakt. De pantry’s zijn vervaardigd van solid surface, naadloos verlijmd en ongericht met alle gewenste apparaten en gebruiksoplossingen. Hetzelfde geldt voor het uitgiftebuffet, wat is gecomplementeerd met keramiek tegelwerk en zwart stalen hangelementen. In de aanpalende politiepost staat een balie met een achterkast, voorzien van een bergruimte en een politie-logo. 

Ontwerp & Foto’s: KVH Architecten